fbpx

Tiedonanto

Hei!
Rukabussit on Rukahuolto Oy:n alla toimiva henkilökuljetusten yritys. Pääasiallinen toimialueemme on Pohjois-Suomi, mutta hoidamme tilausajoliikennettä ympäri Suomea ja muualla Euroopassa mukaan lukien Venäjän lähiseudut.

Rukabussien arvoina ovat turvallisuus sekä vastuullisuus perheyrityksen toiminnan kautta. Toiminta tapahtuu yllämainitun yrityksen henkilöliikenneluvalla. 

Tarjottavat liikennepalvelut 
Rukabussit tarjoaa aikataulun mukaisia joukkoliikennepalveluita Suomessa ja tilausliikennepalveluja laajemmin. Aikataulun mukaisiin joukkoliikennepalveluihin kuuluu kuntien sisäisiä kaikille avoimia sekä vain koululaiskuljetuksiin tarkoitettuja vuoroja ja erityisryhmien palveluliikenteitä. Lisätietoja liikenteestämme sekä yleistä matkustamiseen liittyvää tarkempaa tietoa ja ohjeistusta. www.rukahuolto.fi/rukabussit & www.facebook.com/rukahuolto
Rukabussit hoitaa tilausajoliikennettä ympäri Suomea ja muualla Euroopassa mukaan lukien Venäjän lähiseudut. 

Palveluista sekä niiden muutoksista ja peruutuksista tiedottaminen 
Rukabussien yhteystiedot löytyvät yhtiömme aikataulujulkaisusta sekä yhtiömme nettisivuilta. www.rukahuolto.fi/rukabussit

Reiteistä ja aikatauluista, pysäkeistä, liikennöimisajankohdista sekä poikkeusaikatauluista saa reittikohtaista tietoa www.rukahuolto.fi/rukabussit sekä Matkahuollon valtakunnallisesta aikataulujärjestelmästä www.matkahuolto.fi. Tietoa saa myös yrityksemme toimipisteestä arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Muina aikoina asiakkaitamme palvelee asiakaspalvelu, jonka puhelinnumero löytyy nettiosoitteesta www.rukahuolto.fi/yhteystiedot. Bussimatkan aikana tietoa reitistä, pysäkeistä ja aikatauluista ja niiden mahdollista muutoksista saa kuljettajalta. Ajovuoden aikana tapahtuvista aikataulumuutoksista tiedotetaan Matkahuollon sivujen ohella omilla nettisivuillamme.


Käytössä olevat matkaliput ja niiden hinnat 
Rukabussien vuoroliikenteessä maksuksi käyvät autoissa myytävät kertaliput sekä kaikki Matkahuollon myymät lipputuotteet. Varmista kuitenkin vuorokohtaisesti seutu-, kaupunki- ja työmatkalipun kelpoisuus, sillä suuressa osassa vuorojamme ne eivät käy toistaiseksi maksuvälineinä. Näistä vuoroista saat tietoa Matkahuollosta, yhtiömme toimistosta sekä yhtiömme nettisivuilta, jossa on luettelo niistä vuoroista, joissa seutu-, kaupunki- ja työmatkaliput käyvät maksuvälineenä. Viranomaisen kilpailuttamassa liikenteessä on käteismaksujen osalta käytössä ELY-taksataulukko, joka löytyy nettisivuiltamme sekä ELY-liikenteen taulukko, jossa näkyvät ne vuorot, jossa tämä taksa on käytössä. ELY-liikenteen taksataulukossa voi olla pieniä poikkeamia ELY-kohtaisesti lastenlipun ikärajoissa. 

Matkalippujen käteishinnat ovat näkyvillä omalla nettisivullamme sekä autoissamme on kuljettajalta saatavissa voimassa oleva Rukabussien oma kilometripohjainen hinnasto. Tämän lisäksi saatavilla on nettitarjouslippuja Matkahuollon sivuilta.  

Muutoksista tiedotetaan Rukabussien nettisivuilla kohdassa Ajankohtaista reittiliikenteessä

Informaatio- ja lippujärjestelmiin kuuluminen 
Rukabussien liikennöimät vuorot kuuluvat Matkahuollon informaatiojärjestelmään sekä käytössämme ovat Matkahuollon lippujärjestelmät.
 
Käytössä olevat bussimme  
Rukabussit liikennöi 9-57 -paikkaisilla linja-autoilla, joissa matkustamovarustelu sekä matkatavara- ja rahdin kuljetustilat vaihtelevat. Tieto erityisvarustellulla bussilla ajettavista linjaliikenteen vuoroista löytyy Matkahuollon aikataulujärjestelmästä. Tilausliikenteessä bussimme ovat pääsääntöisesti ilmastoituja sekä wc:llä ja alkolukolla varustettuja, tosin poikkeustapauksissa (esimerkiksi auton rikkoontumiset) on mahdollisuus toisenlaisen kaluston käyttöön. Kuljettajat avustavat matkustajia tarvittaessa esim. autoon pääsyssä sekä matkatavaroiden rahtitilaan laittamisessa/ottamisessa. 

Asiakastyytyväisyyden mittaaminen 
Yhtiömme nettisivuilta löytyy palautelomake palautteen antamista varten. 

Valitusten käsittely, hinnan palautus, sopimuksen purku ja vahingonkorvaukset 
Käsittelemme reitti- ja tilausajoliikenteessä kaikki meille tulleet asiakaspalautteet mahdollisimman nopeasti ja olemme asiakkaaseen yhteydessä. Mahdolliset hinnanalennukset tai vahingonkorvaukset käsittelemme tapauskohtaisesti.
Rukabussien matkapalveluiden tilaus- ja peruutusehdot löytyvät www.rukahuolto.fi/rukabussit

Kadonneesta/rikkoontuneista matkatavaroista sekä mahdollisesti matkan aikana (bussissa) tapahtuneesta loukkaantumisesta on aina mainittava kuljettajalle heti matkan aikana/päätyttyä, jotta asia saadaan käsiteltyä mahdollisimman joustavasti.  

Vammaisten ja liikuntarajoitteisten matkustajien käytössä olevat palvelut, heidän avustamisensa, siitä tiedottaminen sekä muu eri väestöryhmien tarpeiden huomioiminen
Kuljettajamme avustavat liikuntarajoitteisia matkustajia mahdollisuuksien mukaan autoon nousemisessa/poistumisessa. Aikataulun mukaisessa vuoroliikenteessä olevissa autoissamme ei ole pyörätuolipaikkoja. Näkörajoitteisten opaskoirat kulkevat busseissamme veloituksetta eikä allerginen matkustaja voi estää näiden pääsemistä kyytiin.

Pienten lasten kanssa matkustavia pyydämme ottamaan mukaan oman turvaistuimen, pääsääntöisesti kaukoliikenteen autoistamme löytyy kaksipisteturvavyöllä varustettuja paikkoja. Yksin matkustavien pienten lasten saattajan edellytetään kertovan kuljettajalle lapsen matkan määränpää sekä yhteystiedot vastaanottajasta sekä saattajasta, jotta kuljettaja saa tarvittaessa yhteyden huoltajaan ja voi huolehtia lapsen matkan onnistumisesta.

Tilausliikenteessä yhtiöllämme on käytössä kaksi isoa linja-autoa (invapaikkoja 1-4 paikkaa + muita paikkoja 10-30) sekä lukuisia 1-2 invapaikkaa sisältäviä pikkubusseja (max 16 paikkaa). 

Turvallisuus ja henkilöstö  
Turvallisuus on yksi Rukabussien perusarvoista, joka otetaan jatkuvasti huomioon mm. kuljettajien koulutuksissa sekä matkaohjelmien laadinnassa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että mikäli liikennöintiolosuhteet sitä vaativat, voimme jättää jonkin osuuden aikataulun mukaisesta reittiliikenteestä ajamatta. Noudatamme lain määrittelemiä lepo- ja ajoaikasäädöksiä. Rukabusseilla on käytössä oma korjaamo sekä huoltokorjaamoverkosto, jonka myötä kalustoamme huolletaan säännöllisesti ja tien päällä tarvittaessa apua saadaan nopeasti.

Rukabussien vahvuus on osaava henkilöstö. Ammattitaitoiset ja palvelualttiit kuljettajamme niin tilaus- kuin reittiliikenteessä sekä osaavat asiakaspalvelijamme mahdollistavat miellyttävän matkakokemuksen.

Rukabussit on täysin suomalainen perheyritys, jossa huolehdimme henkilöstöstä ja olemme asiakkaan mukana matkassa.

 

Rukahuolto Oy - Rukabussit | Riutanpää 1, 93830 Rukatunturi | Puh. (08) 868 1700 | Ma-La 9-16