fbpx

Liput ja hinnat

Rukabussit ajaa tilausajoja sekä viranomaisten järjestämää aikataulun mukaista linjaliikennettä. Jälkimmäisiä ovat alueellisten Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (Ely) vuorot.

Kaikkien vuorojen aikataulut löytyvät Rukabussit valikon alta: Aikataulut-välilehdestä. Internetistä aikatauluja voi hakea Matkahuollon aikatauluhausta, josta löytyvät kaikki liikenöimämme linjat. Linjaliikenteessä voi lipun hankkia bussista tai Matkahuollosta. Bussista ostettaessa maksuksi käy käteinen, lisäksi osassa vuoroista on käytössä maksukorttilukijat, jolloin matkan voi maksaa tavallisimmilla maksukorteilla, kuten Debit, Debit/Credit, MasterCard, Visa ja Visa Electron. Amex ja Diners eivät kuitenkaan käy. Maksupääte tukee kaikkia kortinlukutapoja: siru (kortin sovelluksen voi valita), magneettijuova ja lähiluku. Magneettijuovalla maksettaessa veloitus tapahtuu yhdistelmäkorteissa aina luotto- eli credit-puolelta. Visa Electronilla maksettaessa mahdollisten virhetilanteiden yhteydessä syntynyt ylimääräinen katevaraus voi näkyä asiakkaan tilillä pankista riippuen 14-20 vuorokautta.

Internetissä lipun voi hankkia ennakkoon Matkahuollon lippukaupasta. Nettilipulla matkustavan on todistettava henkilöllisyytensä kuljettajalle sekä esitettävä alennuslipputapauksessa alennukseen oikeuttava todistus. Lipun voi ostaa ennakkoon myös Matkahuollon toimipisteistä. Bussista lipun voi ostaa aina.

Ely-vuoroilla lipun voi hankkia bussista tai Matkahuollon lippukaupasta. Omilla vuoroillamme lippujen hinnoittelu perustuu kuljettavan matkan pituuteen. Lippujen hintakatto on 375 km:n ja 44 euron kohdalla, eli tätä enemmän ei lippu tule maksamaan. Lapset, nuoret, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet saavat lippujen hinnoista 25% alennuksen. Tarkemmat hintatiedot löytyvät hintataulukosta. Ely-vuoroilla käytetään erillistä Elyjen määrittelemää kilometripohjaista hintataulukkoa. 

Vuosilippu on 22 tai 44 yhdenmittaista matkaa sisältävä sarjalippu. Ostetaan Matkahuollon toimipaikoista.

Vuosilippu ladataan Matkahuollon Matkakortille. 44 matkan Vuosilipulla voi olla enintään 87 matkaa, ja 22 matkan Vuosilipulla enintään 43 matkaa. Lasten Vuosilippuja myydään alle 12-vuotiaille lapsille. 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille myydään aikusten Vuosilippu.

Voit olla yhteydessä Rukahuoltoon 040 825 0306 / info(at)rukahuolto.fi tai tulla käymään varikolla (palvelemme ma-pe klo 08.00-16.00). Aikataulutietoja saa myös Matkahuollon palvelunumerosta 0200 4000 (1,99 € / min + pvm). Numero on avoinna ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

 

Rukahuolto Oy - Rukabussit | Riutanpää 1, 93830 Rukatunturi | Puh. (08) 868 1700 | Ma-La 9-16